Onze club

Forza Picasso, een initiatief van Sfeercafé Picasso, is sinds maart 2011 een feit!

Forza Picasso uit de kinderziektes!

Onze club heeft sinds seizoen 2013 heel wat veranderingen ondergaan. Door veel te luisteren naar de opmerkingen en adviezen van de leden heeft het bestuur besloten om een andere weg in te slaan: de weg naar adolescentie en wie weet naar volwassenheid? Forza Picasso is er voor en door iedereen!

Vooreerst onderging het bestuur een eigen doorlichting, met als resultaat meer bestuursleden, die in werkgroepen worden verdeeld met elk hun eigen bevoegdheden, zodat er vlugger op de bal(= fiets) kan worden gespeeld.

Hoog in ons vaandel staan het plezier voor en in het fietsen, zodanig dat iedereen zich goed kan voelen in onze club. En achteraf nakaarten in ons clublokaal hoort daar zeker bij.

Op de juiste dag, in de juiste omgeving, in het juiste gezelschap, de juiste helling oprijden en/of de juiste drank bestellen:> dat is één van de mooiste dingen, die er zijn!

 

We hebben naar een compromis gezocht waar hopelijk iedereen zich in kan vinden! Clubgeest kan je bevorderen door SAMEN te rijden en met IEDEREEN rekening te houden! Om tegemoet te komen aan iedereen werd er besloten om clubdagen te organiseren zowel op een zaterdag als op een zondag! Met dien verstande dat er maar 1 keer wordt gereden in het weekend! Ofwel op zaterdag ofwel op zondag! Raadpleeg onze kalender. De meeste clubdagen vallen op een zondag, maar minstens 1x per maand zal er op een zaterdag worden gereden, uitgezonderd in de maanden maart en oktober.

Deze kalender omvat 35 eigen en verschillende ritten, verschillend in afstand en moeilijkheidsgraad, die duidelijk zullen zijn voor iedereen. De zaterdag ritten(vertrek steeds om 13u) zullen langer zijn, maar er wordt telkens een stop voorzien. Ook het vertrekuur op zondag wordt aangepast naargelang de afstand, maar steeds met de bedoeling om rond 12u (zondag) terug aan te komen.

De aanwezigheden op onze clubdagen en oefenritten zullen genoteerd worden en diegenen met de meeste clubritten zullen beloond worden.

Om deze ritten toegankelijk te maken voor elk lid, zijn er natuurlijk onze wekelijkse oefenritten op woensdag: vertrek aan de Picasso stipt om 18u of 18u15 als het zomeruur er is, maar dat wordt zeker eerst aangekondigd. Hier kan men kiezen voor een A-rit of een B-rit, verschillend in tempo en gemiddelde snelheid en ook eventuele moeilijkheidsgraad.

Met onze club willen we zowel de geoefende als de beginnende fietser bereiken.

 

Het is de bedoeling om op de clubdagen met alle leden SAMEN te kunnen rijden, waarbij de snelheid zal worden aangepast rekening houdende met alle deelnemers. Daarbij wordt er wel van uitgegaan dat er een bepaalde sportieve inzet en engagement is van alle leden om op een aanvaardbaar tempo de geprogrammeerde ritten aan te kunnen.

Regelmatige aanwezigheid op de clubdagen (waarvan de lengte en zwaarte van de ritten mooi worden opgebouwd in de tijd) en de wekelijkse oefenritten op woensdag kunnen daar zeker toe bijdragen.

De wegkapiteins zullen al onze ritten goed in handen nemen en gaan er voor zorgen dat het voor iedereen aangenaam zal zijn om mee te rijden. Bij problemen, van welke aard ook, zullen er wegkapiteins zijn die in moeilijkheden geraakte leden zullen bijstaan en indien nodig onderweg instaan om een kortere versie in te bouwen met de betrokkenen.

Mocht de noodzaak zich opdringen en indien er voldoende interesse zou zijn, kan er eventueel overwogen worden om op de clubdagen, waarop zwaardere ritten gepland staan, ook een alternatieve B-rit te organiseren.

De wegkapiteins hebben in onze club een belangrijke functie en hun instructies dienen nauwgezet opgevolgd te worden: zij staan in voor het goede verloop van de rit, de veiligheid, de snelheid, het oplossen van eventuele problemen en zijn het communicatiekanaal bij voor keur.

Iedereen dient steeds zijn valhelm te dragen. Er worden geen uitzonderingen toegestaan. De wegkapiteins zijn verantwoordelijk voor de algemene veiligheid tijdens de ritten en hebben het recht het parcours te wijzigen en de snelheid aan te passen. Er wordt in principe nooit gekoerst, tenzij de kapiteins het op een bepaald kort traject toestaan tot een bepaald punt waar iedereen wacht tot de laatste renner is toegekomen.

Alle communicatie zal verlopen via onze website en via facebook zal er bij nieuws een link worden meegedeeld naar onze website.

 

Heeft u vragen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bel, spring eens binnen.

 

 

facebook-nld

Sponsors

Imalink logo CMYK

logo-picasso

logo Andyhoes crop

 

solarconstructs slogan

logo makeid 2012 v2 lweb